Tekstwerk Wieringen

Picnic zet de klant aan het stuur van de bestelketen

Boodschappen bestellen en bezorgen app only

Picnic verlaagt voor de klant twee cruciale drempels voor online boodschappen bestellen: de kosten en het tijdstip van bezorgen. De foodbezorgdienst rijdt met elektrische vrachtautootjes op vaste tijden door de wijk, net als de bus. Aan het stuur van de bestelketen zit de klant met zijn mobiele Picnic app. Zijn bestelling komt op de aangegeven tijd aan de deur, gratis en voor de laatste prijs, claimt Picnic.

De online supermarkt rijdt al in de grote steden van ons land. De uitlevering vindt plaats vanuit distributiecentra in Nijkerk, Utrecht en Diemen, Eindhoven en Rotterdam.

Handyman XL: winkel voor praktische oplossingen voor alledaagse projecten en kleine problemen

De XL–pilotstore van Handyman in winkelcentrum Helftheuvelpassage in Den Bosch is het vertrekpunt van de koers die Handyman de komende jaren wil volgen. Handyman XL herpositioneerde de franchiseformule van aanbieder van “accessoires en onderdelen voor elektrisch huishoudelijke apparatuur” naar concept voor “praktische oplossingen voor alledaagse projecten en kleine problemen”. Directeur Wilco de Groot ziet het aanbieden van andere assortimenten en services als een vanzelfsprekende stap in de ontwikkeling van de formule.

Libanese bakker start bedrijf in Vlissingen

Ibrahim El Yamani begon in april in Vlissingen een broodfabriek met Libanees brood en banket. Hij wil met khibiz en baklava een plaats op het broodschap veroveren.

 

Moutfabriek Holland Malt Eemshaven breidt uit

Moutfabriek Holland Malt in de Eemshaven, onderdeel van Bavaria, is druk bezig geweest met een uitbreiding. De fabriek verdubbelt de capaciteit en plaatste nieuwe silo’s voor de opslag van brouwgerst. Eerder werden al de efficiency in productie en logistiek verbeterd. De uitbreiding van de mouterij is afgerond waarna nu de nieuwbouw in gebruik komt.

 

DekaMarkt World of Food blijft focussen op supermarktconcept

DekaMarkt World of Food blijft gefocust op het supermarktconcept. Moeder Detailresult ziet als supermarktorganisatie, die groeide vanuit de oorsprong van het verse product, horeca niet als bepalend, maar als een aanvullend element in World of Food. Algemeen directeur DekaMarkt Pieter Rozendaal maakt de balans op.

World of Food telt nu vestigingen in Beverwijk, IJmuiden, Doetinchem en Apeldoorn. Begin maart  opent de vijfde winkel aan het Molenplein in Zeewolde.

Herbert Schalkwijk: “De consument moet Bakker Bart weer her – en erkennen als de beste bakkersketen van Nederland”

 

Bakker Bart startte in Groningen de eerste Bakker Bart winkel met de vernieuwde formule aanpak. De winkel aan de Grote Markt dient als proeftuin voor het nieuwe concept en wordt verder uitgerold.

Herbert Schalkwijk, algemeen directeur van Bakker Bart: “De consument moet Bakker Bart weer her – en erkennen als de beste bakkersketen van Nederland”.

Nutridutch verwerkt weiconcentraten in energiezuinig proces

Met maatwerk in wei en lactose naar de foodindustrie

Nutridutch in Putten richt zich op de foodindustrie met het verwerken van kaasweiconcentraten tot weipoederderivaten naar hoogwaardige ingrediënten die geschikt zijn voor een breed scala aan producten zoals chocolade, bakkerijproducten en melkpoeders.

SYSTEMIC brengt innovatie in recycling naar Europese schaal

Project onderzoekt terugwinnen meststoffen en reststromen voor landbouw

SYSTEMIC wil naar innovatie in recycling op Europese schaal. Het project waaraan vier Nederlandse bedrijven meedoen, moet uitwijzen hoe bedrijven met innovatieve technologie organische reststromen, dierlijke mest en zuiveringsslib kunnen terugwinnen tot groene meststoffen voor de landbouw. SYSTEMIC onderzoekt ook recycling van energie en andere voedingsstoffen.

Zoet doet het goed – het succes van zoete formules

 

  Vakinfo voor de foodketen ©2024 Ria Besseling